Kotvičník zemný: prírodný liek na hormonálny systém

30539 zobrazení

V dnešnom článočku Vám predstavíme jednu z najžiadanejších bylín v našich Bylinkárňach v súčasnom období.

slovensky: Kotvičník zemný, latinsky: Tribulus terrestris, česky: Kotvičník podzemní
 
 Čo sa v tomto článku o kotvičníku zemnom...
zdroj: google.com

slovensky: Kotvičník zemný, latinsky: Tribulus terrestris, česky: Kotvičník podzemní

Čo sa v tomto článku o kotvičníku zemnom dozviete?

Kotvičník zemný je veľmi prospešný nielen pre mužov, ale i pre ženy. Často sa objavuje u nej aj názov „Rastlinná viagra." Pri kotvičníku vôbec nejde o tému viagry, ale predovšetkým o harmonizovanie hormonálneho systému u oboch pohlaví, čo má za následok výrazné zlepšenie zdravia.

Medzi jeho hlavné účinky patrí schopnosť zvýšiť u mužov hladinu testosteronu, u žien naopak zvyšuje hladinu estrogénu a podporuje zrenie vajíčok. Účinné látky pri oboch pohlaviach podporujú sexuálnu aktivitu.

U mužov výrazne zvyšuje potenciu, tvorbu spermií, je mimoriadne vhodný pri mužskej neplodnosti, hypertrofii prostaty.

Odkiaľ pochádza kotvičník zemný?

Kotvičník rastie v oblasti Ázie, Európy, Afriky a Austrálie.

Je to jednoročná ťahavá bylina. Jej stonky sú 10 - 60 cm dlhé a chudo vetvené. Listy sú krátko rapíkaté a palistnaté. Plod je zložený z piatich hviezdicovo rozložených tvrdých bradavicových plodov, ktoré majú po stranách dva dlhé špicaté a tvrdé ostne.

Obľubuje suché slnečné miesta, stepi a piesočnatú pôdu. Je možné pestovať ju i v našich podmienkach. Mnohí bylinkári si kotvičník sadia v záhradkách alebo do črepníkov s priemerom aspoň 20 cm v záhradníckom substráte. Neznáša premokrenie. Taktiež pri pestovaní v bytoch sa jej veľmi nedarí, trpí na choroby a škodcov. Rozmnožujeme ju semenami.

Aké sú účinky kotvičníka zemného?

Je to bylina s mimoriadnymi účinkami a obsahovým zložením. Jej schopnosti využívali a využívajú národy na celom svete.

  • Priaznivo ovplyvňuje životne dôležité funkcie, posilňuje a harmonizuje organizmus.
  • Normalizuje činnosť srdca a ciev. Vhodne ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy.
  • Ideálny je pre ľudí stredného veku.

Ženy kotvičník využívajú pri znižovaní váhy a veľmi dobré výsledky zaznamenali pri liečbe inkontinencie.

  • Pomáha pri hučaní v ušiach a poruchách vedomia.
  • Revitalizuje svalové tkanivo. Taktiež sa využíva pri liečbe zvýšeného obsahu cholesterolu. Má močopudné, antiseptické a protizápalové účinky.
  • Je pomocníkom pri rozpúšťaní obličkových a močových kameňov, podporuje perilstatiku čriev.

kotvicnik

Aké produkty obsahujú kotvičník zemný?

V našich Bylinkárňach a v e-shope www.zdravysvet.sk si túto liečivú bylinku môžete zakúpiť vo forme bylinných výluhov, ktoré sú najsilnejšou formou fytoterapie. Nájdete ho pod názvom Kotvičník zemný T19, je to výluh z dospelej rastliny. Taktiež ho nájdete pod výluhmi z púčikov rastlín s kódom P56.

Kotvičník je súčasťou kúr z gemmoterapie. Obsahujú ho kúry:

  • K42, K42A – účinné na regeneráciu ženského organizmu, priaznivo pôsobia na pleť a tiež bránia vzniku celulitídy,
  • K43, K43A – vhodná na regeneráciu a prečistenie mužského organizmu, zvyšuje jeho obranyschopnosť, taktiež revitalizuje žľazy, posilňuje svalové tkanivo, dodáva telu stopové prvky, vitamíny a rastlinné hormóny. Detoxikuje organizmus, prekrvuje končatiny, zlepšuje pamäť, posilňuje srdce,
  • K19 – doplnok z bylín pri ťažkostiach s potenciou. Cieľom tejto kúry je zvýšenie potencie, regenerácia reprodukčných orgánov, upokojenie a omladenie organizmu,
  • K05 – kúra určená na harmonizáciu ženských reprodukčných a hormonálnych funkcií. Podporuje hormonálnu rovnováhu u žien, prekrvenie sliznice ženských orgánov a celkovú harmonizáciu ženského organizmu,
  • K08 – pomáha pri sterilite a harmonizuje hormonálnu nerovnováhu u mužov.

Kotvičník zemný 50ml, P56 - tinktúra z púčikov rastlín

Pri problémoch s hormónmi, sexuálnou aktovitou.

Kúra K42 regenerácia ženského organizmu

Špeciálna kúra pri regenerácii ženského organizmu

Kotvičník je výborným pomocníkom pri zvyšovaní zdatnosti a výkonnosti pre ženy i pre mužov. Sú to kúry K44A a K45. Tieto kúry sú vhodné aj pre športovcov, pretože pomáhajú prekonávať stres, únavu, podporujú spaľovanie tukov, udržiavajú štíhlu postavu a pružnú pokožku. Vyvolávajú pocit pohody a radosti zo života. Zároveň posilňujú obranyschopnosť organizmu.

Kotvičník nájdete tiež medzi bylinami vhodnými na čaje. Môžete si kúpiť Kotvičník vňať a porciovaný čaj od Valdemara Grešíka.

Kotvičník zemný 50g - vňať

Podporuje mužskú a ženskú plodnosť.

Recept na čaj z kotvičníka zemného

Z kotvičníka pripravíte veľmi jednoducho čaj. Počítajte s tým, že horká chuť kotvičníka vás môže spočiatku prekvapiť, ale pomocou medu, trstinového cukru alebo stévie vytvoríte lahodný nápoj s liečivými účinkami. Odvar z kotvičníka zemného pripravíte ako bežné čaje. Zhruba jeden gram sušenej vňate, teda vrchovatú čajovú lyžičku, zalejte pol litrom horúcej vody. Následne povarte ešte ďalších aspoň 30 minút. Vzniknutý odvar preceďte a pite trikrát denne, pol hodiny pred hlavným jedlom. Medzi účinky čaju z kotvičníka patrí regulácia hormonálnej aktivity, zlepšenie funkcie močového ústrojenstva a taktiež zlepšenie nálady i povzbudenie libida.

Nezabúdajte, že bylinky pôsobia v súlade so zákonmi prírody. Liečia pomaly, ale s trvalými výsledkami. Treba teda objavovať stále „nových a účinných pomocníkov" v boji s našimi chorobami a taktiež pri prevencii pred ochoreniami.

Na záver jeden pekný výrok: „Keď nie si ochotný zmeniť svoj život, niet ti pomoci." (Hippokrates)

spracovala: Mgr. Dagmar Machničová

grafická úprava: Ing. Pavol Machnič

kotvicnik-2

použitá literatúra Mgr. Jarmila Podhorná - Pupeny léčí

Mohlo by vás zaujímať

Jarná očista tela a mysle

Je len na nás, či využijeme to, čo nám jar ponúka. Dych jari ponúka aj úplne iný typ energií at my ho naozaj už za pár dní budeme...

24.2.2013
12794 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní