Prvá vrstva si vás získa svojou kokosovou chuťou, druhá vrstva s limetkovou chuťou s prekvapením a tretia jemnou vanilkovou.
Tak čo, prehovorila som vás? ;)
Suroviny:
Základ:
sušený kokos 2 šálky
mandle 3/4 šálky
kokosový olej 3 PL
med/javorový sirup/agave 3 PL
Limetková vrstva:
odtučnený tvaroh jemný 2 šálky
čerstvá limetková šťava 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave 4 PL
zrelé avokádo 2 ks
prášková želatína 2 ČL
nastrúhaná kôra z limetky 1 ks
Vanilková vrstva:
odtučnený tvaroh jemný 1 šálka
0% grécky jogurt 1 šálka
voda 1/4 šálky
prášková želatína 2 ČL
med/javorový sirup/agave 2 PL
vanilkový extrakt 1-2 ČL
Postup:
Poznámka: Limetkovú a vanilkovú vrstvu môžete osladiť podľa vlastnej chuti.
Základ: Všetky suroviny som pridala do výkonného mixéra a vymixovala dokiaľ mi nevznikla lepivá mierne drobivá zmes. Zmes som premiestnila do okrúhlej formy na pečenie (26xcm) a popritláčala po celej ploche.
Limetková vrstva: V hrnci na miernom plameni som si zohriala limetkovú šťavu, želatínu a miešala, dokiaľ sa želatína nerozpustila (nevaríme). Želatínu som dala nachvíľku bokom vychladnúť.
Opať do mixéra som si pridala zvyšné suroviny a vymixovala dohladka. Zmes som premiestnila do hrnca so želatínou a dobre premiešala. Pripravený krém som vyliala na základ a dala chladiť na 2-3 hodiny do chladničky.
Vanilková vrstva: Tvarohy som si vymiešala s medom a vanilkou. Potom som si v hrnci na miernom plamenii zohriala vodu so želatínu a miešalaľ, dokiaľ sa želatína nerozpustila a ihneď vmiešala 2 PL tvarohovej zmesi. Nakoniec som ju vmiešala do tvarohového krému a vyliala na vychladenú limetkovú vrstvu. Opať chladíme pár hodín (najlepšie cez noc).
Dobrú chuť.
Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk