Môžem povedať, že sú lahodnejšie, zdravšie a chuť je takmer na nerozoznanie. :)
Suroviny:
Cesto:
žĺtok 6 ks
vaječný bielok 6 ks
trstinový cukor 1/2 šálky
práškové kakao 4 PL
rozpustený kokosový olej 2 PL
voda 4 PL
sušený kokos 10 PL
kypriaci prášok do pečiva 1 ČL
soľ štipka
Plnka:
syr ricotta 250 g
odtučnený tvaroh jemný 250 g
trstinový cukor 6 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitná horká čokoláda 100 g
kokosový olej 50 g
Postup:
Cesto - Žĺtka s cukrom som si vyšľahala elektrickými metličkami dohladka. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vodu a vyšľahala znovu. Nakoniec som pridala zvyšné suroviny, okrem bielok, a opäť vyšľahala. Z bielok so štipkou soli som si vyšľahala tuhý sneh, pridala do kakaovej zmesi a elektrickými metličkami vyšľahala dohladka.
Sú dva spôsoby ako môžete cesto upiecť:
1. Buď cesto vylejete do menšieho, hlbokého plechu vyloženým papierom na pečenie a dáte upiecť na 15 minút pri 190 stupňoch, a potom po upečení cesto rozkrojíte pozdĺžne na 2 pláty.
2. Alebo polovicu cesta vylejete na väčší plech vyloženým papierom na pečenie a rozotriete ho do tvaru štvorca a dáte upiecť na 5-7 minút pri 190 stupňoch. Potom druhú polovicu cesta taktiež.
Keď som mala pláty pripravené, tak som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala spolu dohromady a natrela na jeden celý plát a prikryla druhým.
Nakoniec som si na pare roztopila čokoládu s kokosovým olejom a natrela na vrch koláča.
Hotový koláč som dala chladiť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť.
Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk