Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;) Myslím si, že môže byť.
TIP: Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky.
Suroviny:
ovsené vločky 1 šálka
sušených datlí 1 šálka
mandľové mlieko 1/4 šálky
kešu orechy 1/2 šálky
práškové kakao/karob 2 PL
čokoládový proteínový prášok 60 g
pepermintový extrakt (aróma) 1/2 ČL
soľ štipka
hrsť nasekanej čerstvej mäty
nasekaná kvalitná horká čokoláda, chia semienka (voliteľné)
Postup:
Najprv som si kešu orechy nadrvila na hrubšie. Datle som pridala do mixéra a vymixovala do hladkej pasty (ak ich máte tvrdšie, zalejte ich pred rozmixovaním na pár minút horúcou vodou). Potom som pridala mandľové mlieko, pepermintový extrakt (arómu), ovsené vločky, kakao, proteín a znovu vymixovala dohladka (zmes má byť tuhšia a lepivá).
Zmes som premiestnila do misy a pridala nasekané kešu orechy, mätu, kúsky čokolády, štipku soli a vmiešala (najlepšie rukami) do zmesi.
Menšiu formu (22x12cm) som vyložila papierom na pečenie a zmes utlačila do formy. Nakoniec som vrch posypala ešte čerstvou mätou (nemusí byť), dala do mrazničky stuhnúť na cca 30 minút a nakrájala na 8 rovnakých tyčiniek.
Dobrú chuť.
Recept a fotografia je dielom nášho partnera FitnessGuru.sk