Recepty s FitnessGuru.sk
A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.
Suroviny:
Čokoládový základ:
pomleté vlašské orechy 1 a 1/2 šálky
práškové kakao 1/2 šálky
kokosový cukor 3/4 šálky
kokosové mlieko 1/3 šálky
rozpustený kokosový olej 2 PL
mletá škorica 1 ČL
vajce 2 ks
soľ štipka
Kokosová vrstva:
sušený kokos 2 šálky
mandľová múka 1/2 šálka
kokosové mlieko 4-5 PL
med/javorový sirup/agave 3-4 PL
Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitná horká čokoláda 1/2 šálky
kokosové mlieko 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave (voliteľné) 1 PL
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.
Čokoládový základ - V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.
Kokosová vrstva - Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.
Čokoládová poleva - V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.
Ku kávičke ideálny. :)
Dobrú chuť.
Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk