Novinky z gemmoterapie

4518 zobrazení

Prvou novinkou je dlho očakávaná bylinka v gemmoterapii, a to Šišak bajkalský.

Šišak bajkalský rastie v lesostepiach v oblasti Bajkalského jazera a celkovo ďalekého východu. Patrí medzi prastaré liečivé rastliny....
zdroj: google.com

Šišak bajkalský rastie v lesostepiach v oblasti Bajkalského jazera a celkovo ďalekého východu. Patrí medzi prastaré liečivé rastliny. Šišák bajkalský patrí v oblasti svojho pôvodného rozšírenia medzi prastaré liečivé rastliny. Jeho používanie vo fytoterapii dokazuje už zmienka v Shen Nongovom kanone liečivých rastlín, z obdobia dynastie Han - 25 - 220 rokov po Kristovi. Používa sa významne aj v tradičnej čínskej medicíne.

Použitie tejto bylinky vo fytoterapii je veľmi široké, pretože šišak stimuluje obranyschopnosť, pôsobí antivirovo a fungicidne, napr. proti kmeňu Candida. Je účinným adaptogénom, pomáha ľahšie prekonávať následky pôsobenia stresov. Priaznovo ovlyvňuje srdce a cievy. Má výrazné antioxidačné účinky. Ukľudňuje a podporuje spánok. 

Ďalšou bylinkou je Kozinec blanitý

Je bylinkou z "východu" a má dlhodobé použitie v tradičnej čínskej medicíne. Čínsky názov huang gi znamená "žltý vodca". Podľa čínskej medicíny kozinec zlepšuje prudenie energie čchi v organizme.

Z jeho širokospektrálnych liečebných účinkov je najznámejšie jeho pôsobenie najmä na imunitný systém, ktorý posilňuje a má antivírusové účinky.

Pomáha taktiež udržiavať dýchacie cesty v optimálnom stave. Podporuje srdcovú činnosť a činnosť obličiek, chráni pečeň.

Posilňuje organizmus psychicky aj fyzicky, pomáha ľahšie prekonávať pôsobenie stresov.

Do gemmoterapie prichádza aj Bazalka posvätná, známa tiež ako Tulsi

Už jej názov hovorí o mimoriadnych účinkoch tejto bylinky. V Indii je to posvätná bylinka. Tulsi je slovo zo starého sanskrtu a jeho význam je "neporovnateľná".

Legenda hovorí o prevtelení sa bohyne Lakšmí do tejto bylinky. Bazalka posvätná má tradičné a širokospektrálne postavenie v tradičnej ayurvédskej medicíne.

Tulsi výborne harmonizuje tráviacu sústavu. Podporuje činnosť žalúdka, vylučovanie žlče, tlmí plynnatosť. Povzbudzuje imunitný systém, má priame baktericidné účinky. Ukľudňuje a posilňuje nervový systém.

Pomáha udržiavať normálny krvný tlak a hladinu krvného cukru.

Novinky dopĺňa jedna z najliečivejších húb, a to Lesklokôrovka obyčajná, známejšia pod názvom Reishi.

V tradičnej čínskej medicíne má už dlho výsostné postavenie.

Reishi bola dlho veľmi vzácna, pretože sa vyskytovala len zriedkavo. V súčasnosti sa pestuje priemyselne na plantážach a to umožnilo jej rozšírenie do celého sveta.

Je mimoriadne vzácna najmä v prevencii rôznych civilizačných chorôb.

Lesklokôrovka posilňuje imunitný systém a má priame antivírusové, antibakteriálne a antifungicinálne účinky.

Podporuje kardiovaskulárny systém, udržovanie normálneho krvného tlaku, hladiny cholesterolu i krvného cukru. Priaznivo ovlyvňuje dýchánie, pomáha telu v detoxikácii.

Poslednou novinkou v sortimente je u nás už veľmi známa Kustovnica čínska, znama tiež ako Goji

Na východe sú plody tejto rastliny veľmi známe a dlhodobo používané. Je rastlinkou dlhovekosti.

Kustovnica čínska posilňuje imunitný systém, povzbuzuje imunitu. Chráni pečeň a obličky, neutralizuje ťažké kovy.

Veľmi významná je aj tým, že stimuluje fyzickú silu, podporuje zrak. Má silné antioxidačné účinky, pomáha odďaľovať prejavy starnutia. Je ideálnym prípravkom pre strednú a staršiu generáciu.  

Prajeme Vám, aby tieto tradičné bylinky a huba z "ďalekého východu" pomohli pri prevencii ale aj pri liečení rôznych neduhov, ktoré trápia naše telesné schránky.

Váš www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Nepasterizovaný nefiltrovaný jablčný ocot BIO

Zistil, že prírodný nedestilovaný jablčný ocot je úžasný, liečivý a čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum,...

19.3.2009
14940 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní