Čokoládovo-kokosový koláč bez múky

27896 zobrazení

Ďalšia jedna z najlepších kombinácií chutí na svete akú poznám - ČOKOLÁDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzívnu čokoládovú chuť. Koláč je zakončený bohatou kokosovou vrstvou, a potom sa celý koláč zaleje tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Jednoducho tento koláč je neuveriteľne skvelý, chutný a zdravý! ;)

Recepty s FitnessGuru.sk   A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk 

A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.

Suroviny:

Čokoládový základ:
pomleté vlašské orechy 1 a 1/2 šálky
práškové kakao 1/2 šálky
kokosový cukor 3/4 šálky
kokosové mlieko 1/3 šálky
rozpustený kokosový olej 2 PL
mletá škorica 1 ČL
vajce 2 ks
soľ štipka

Kokosová vrstva:
sušený kokos 2 šálky
mandľová múka 1/2 šálka
kokosové mlieko 4-5 PL
med/javorový sirup/agave 3-4 PL

Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitná horká čokoláda 1/2 šálky
kokosové mlieko 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave (voliteľné) 1 PL

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.

Čokoládový základ - V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.

 Kokosová vrstva - Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.

Čokoládová poleva - V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.

Ku kávičke ideálny. :)

Dobrú chuť.

Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk  

Mohlo by vás zaujímať

Alergie a ich možné riešenie pomocou byliniek

Súčasný svet je zamorený množstvom problematických látok nielen vo vzduchu, ale všade okolo nás. Náš imunitný systém je preto...

10.10.2016
27924 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní