Odosielame do 24 hod
Zákazníci si tiež kúpili
Popis Produktu
Pi lo chun, nálev má farbu jemne smaragdovú s chuťou ťažšou, plnou, avšak veľmi sviežou, korenistý.
Pi Lo Chun alebo "Smaragdové špirálky jari" sa zbiera skoro na jar akonáhle sa objavia prvé nežné lístočky, v ktorých obsah aminokyselín a čajových fenolov je najväčší. Čaj musí byť spracovaný ešte v deň zberu.
Celý proces (zber, sušenie a zvinovanie) musí byť ukončený do noci. Pi Lo Chun má 7 tried rôznej kvality - čím nižšia je trieda, tým väčšie sú zbierané lístky a naopak. U vysokých tried je použitá teplota sušenia nižšia a zachádzanie s listom opatrnejšie. Vôňa suchého čaju je neopísateľná, takmer medová, lístky sú zakrútené do miniatúrnych, bohato ochlpených špiráliek.
Pri pití zeleného čaju by mala byť pohoda, prečítajte si Ako sa dožiť 100 rokov
Zelený čaj sa vyrába tak, že čerstvo nazbierané lístky sa prudko sušia alebo ako v Japonsku zaparujú horúcou parou. Tento proces zabraňuje fermentácii, zároveň zachováva zdraviu prospešný komplex množstva prírodných, pre telo cenných látok.
Tradičná prírodná medicína rôznych kultúr, ale nespochybniteľne aj súčasné vedecké štúdie, najmä v Japonsku odporučajú zelený čaj pri prevencii a liečbe rôznych zdravotných problémov.
Zelený čaj sa pije rakovinových ochoreniach, pri vysokom krvnom tlaku, vysokom cholesterole, ale aj pri vysokej hladine cukru v krvi. Tradične sa zelený čaj v Japonsku a Číne pije pri omladzovacích kúrach a detoxikáciach. Je prirodzeným diuretikom. Zelený čaj osviežuje telo i Ducha.
Zásadne sa zelený čaj pripravený klasickým spôsobom, zaliaty teplou vodou nikdy nepije studený, ale teplý. Na zelený čaj by sme si mali nájsť chvíľku, aby bol pohladením aj pre nášho Ducha a umožnil mu v tejto rýchlej dobe chvíľku si vydýchnuť.
Ak si chcete v lete vychutnať studený zelený čaj, pripravte si ho dlhším macerovaním v studenej vode. Nikdy nenechávajte teplý zelený čaj vychladnúť, to je Japonska tradícia.
Príprava zeleného čaju: Jednu čajovú lyžičku čaju zalejeme 2,5 dcl vody o teplote cca 80°C, necháme 1-2 minúty lúhovať. Čím je čaj kvalitnejší a viacnálevový, tým sa čaj kratšie luhuje. Najkvalitnejšie zelené čaje - prvý nálev luhujeme len 30 - 60 sekúnd. Po precedení podávame. Čajové lístky kvalitných čajov môžeme zaliať viackrát, ale musia zostať teplé, najlepšie v čajníku.
výhodná kúpa
Recenzie produktu
Dajte nám vedieť, ako sa vám produkt osvedčil. Hodnotenie môžete napísať, keď sa prihlásite ako registrovaný používateľ.
3,5+ tisíc hodnotení eshopu | 4.9 hviezdičiek | 98% zákazníkov odporúča
Väčšinu recenzií o našom eshope nájdete na Heuréka.
Opýtajte sa v našej zdravotnej poradni
Ak chcete o produkte zistiť viac, oslovte odborníkov v našej zdravotnej poradni. Klásť otázky môžete po prihlásení ako registrovaný používateľ.