Odosielame do 24 hod
Zákazníci si tiež kúpili
Popis Produktu
Miso genmai hnedá ryža 400 g
Genmai miso má príjemnú plnú chuť. Ide o japonský produkt vyrábaný stáročiami overenou tradičnou metódou. Genmai miso je fermentovaná pasta zo sóje a hnedej nelúpanej ryže. Hodí sa na dochutenie polievok, dresingov, omáčok, nátierok
Čo je to miso?
Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.
Výroba misa:
- Sójové bôby sa uvaria, rozdrvia a naočkujú fermentačným činidlom koji (Aspergillus oryzae).
- Niektoré druhy misa sa namiešajú s jačmeňom alebo ryžou.
- Pridá sa voda, soľ a všetko sa umiestni do veľkých drevených kadí.
- Kade sa prikryjú poklopom a zaťažia až štyrmi tonami kameňov poskladaných do kužeľa (takto usporiadané kamene vytvoria rovnomerný tlak, ktorý je potrebný pre správne dozrievanie misa).
- Miso zreje podľa teploty okolia, ktorá prirodzene počas roka kolíše.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 618 kJ / 163 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 9,1 g |
z toho cukry: | 8,2 g |
Vláknina: | 7,7 g |
Bielkoviny: | 12,1 g |
Soľ: | 10,3 g |
výhodná kúpa
Recenzie produktu
Dajte nám vedieť, ako sa vám produkt osvedčil. Hodnotenie môžete napísať, keď sa prihlásite ako registrovaný používateľ.
3,5+ tisíc hodnotení eshopu | 4.9 hviezdičiek | 98% zákazníkov odporúča
Väčšinu recenzií o našom eshope nájdete na Heuréka.
Opýtajte sa v našej zdravotnej poradni
Ak chcete o produkte zistiť viac, oslovte odborníkov v našej zdravotnej poradni. Klásť otázky môžete po prihlásení ako registrovaný používateľ.