Odosielame do 24 hod
Zákazníci si tiež kúpili
Popis Produktu
Formosa Finest Oolong - Thaiwan – tu sa produkuje najjemnejší najaromatickejší čaj. Je fermentovaný až na 60%, pričom väčšina čínskych oolongov z vnútrozemských oblastí iba na 12 až 40 %. Má svetlý nálev a výraznú arómu.
Polofermentované, resp. stredne fermentované čajové listy sú výrobný druhom, ktorý je označovaný v obchodnom styku ako oolong. Vyrábajú sa podobným spôsobom ako zelené lístky, len s tým rozdielom, že sa podporuje nedokonalá, čiastočná fermentácia a hlavný proces sušenia sa uskutočňuje v tieni.
Čajové listy sa ihneď po zbere nechajú prudko zvädnúť na priamom slnku. Potom nasleduje ručné zviňovanie listov a krátky fermentačný proces, ktorý je zastavený následným tepelným ošetrením. Listy sú nakoniec dosušené v špeciálnych bambusových košoch. Výroba oolong čajovníkových listov je sústredená hlavne v oblastiach Číny, Japonska, južnej Indie, Bangládeša, Vietnamu, Tchai-wanu a Jávy. Bohatý obsah silíc dáva týmto výrobkom povzbudzujúce účinky. Výluh vyniká intenzívnou vôňou, osviežujúcou chuťou a má typickú žltozelenú farbu. Pri najkvalitnejších druhoch nazelenalá farba prechádza do medeného odtieňa.
Čaje typu Oolong si získali popularitu nielen kvôli vzhľadu, ale aj kvôli jemnej medovej chuti. Má svetlý nálev a výraznú arómu.
Príprava čaju Oolong: Voda použitá na zaliatie čaju oolong nesmie byť vriaca. Ideálne teplota vody je okolo 95°C. Oolongy lúhujeme v rozsahu 5-7 minút. Maximálne 8 minút. Dlhšia doba lúhovania nemá na chuť čaju takmer žiadny vplyv.
výhodná kúpa
Recenzie produktu
Dajte nám vedieť, ako sa vám produkt osvedčil. Hodnotenie môžete napísať, keď sa prihlásite ako registrovaný používateľ.
3,5+ tisíc hodnotení eshopu | 4.9 hviezdičiek | 98% zákazníkov odporúča
Väčšinu recenzií o našom eshope nájdete na Heuréka.
Opýtajte sa v našej zdravotnej poradni
Ak chcete o produkte zistiť viac, oslovte odborníkov v našej zdravotnej poradni. Klásť otázky môžete po prihlásení ako registrovaný používateľ.