Odosielame do 24 hod
Zákazníci si tiež kúpili
Popis Produktu
Špičkový čaj " Biela opica " pestovaný v známej oblasti siedmich hôr v provincii Jiangxi. Pretože je to vzácny čaj, úroda je iba 1x za rok v apríli. Časom sa listy a puky vyvíjajú. Špeciálna sviežosť ponúka perfektné potešenie.
Biele čaje sú vlastne mladé zelené čaje, pripravované zo sušených vrcholových /terminálnych/, ešte dostatočne nerozvinutých čajových lístkov, husto pokrytých chĺpkami, ktoré si udržujú svoju charakteristickú striebornú farbu.
Tieto lístočky sa sušia okamžite po zbere vystavením priamym slnečným lúčom, respektíve sa sušia na ohni. Nie sú zvinuté a neprechádzajú žiadnym mechanickým spracovaní. Na trhu sú označované ako „Flowery Pekoe" - vrchlové, kvetové fleše, ale niekedy i ako čajovníkové kvety.
Biele čajovníkové listy sa používajú k vylepšeniu čiernych druhov. Pridávajú sa v množstve okolo 3 až 4 % a patrí medzi delikatesy v konzumácii z nich pripravených čajových nápojov. Na trhu predstavujú veľmi cenné obchodné druhy a pestujú sa hlavne v čínskej oblasti Fu-ťien. Pripravené nápoje z takýchto listov sa najviac podobajú čerstvým prírodným čajovým nápojom, lístočky majú zachované všetky vlastnosti a obsah chemických látok.
Príprava bieleho čaju: Biele čaje pripravujeme podobne ako zelené čaje. Dávkujeme 2-3 gramy /čajová lyžička/ čaju na 2 dcl vody. Lístky zalejeme prevarenou vodou, ktorú sme nechali 5-7 minút vychladiť na cca 70 - 80 °C. Necháme 3-5 minút vylúhovať. Môžeme si pripraviť 2 až 3 nálevy.
výhodná kúpa
Recenzie produktu
Dajte nám vedieť, ako sa vám produkt osvedčil. Hodnotenie môžete napísať, keď sa prihlásite ako registrovaný používateľ.
3,5+ tisíc hodnotení eshopu | 4.9 hviezdičiek | 98% zákazníkov odporúča
Väčšinu recenzií o našom eshope nájdete na Heuréka.
Opýtajte sa v našej zdravotnej poradni
Ak chcete o produkte zistiť viac, oslovte odborníkov v našej zdravotnej poradni. Klásť otázky môžete po prihlásení ako registrovaný používateľ.